Poques ciutats a Espanya estan més vinculades al desenvolupament industrial que Sagunt. La indústria siderúrgica de començaments del segle XX va canviar la nostra morfologia urbana i hui en dia la seua petjada és visible en forma de patrimoni industrial cultural. No obstant això, la indústria no és una qüestió del passat per a nosaltres.

Sagunt compta amb una ubicació estratègica tant a nivell nacional com internacional. Actua de punt vertebrador dins de l’espai europeu denominat Arc Mediterrani i el connecta a l’interior directament amb Madrid i el Vall del Ebre, dos dels principals pols industrials nacionals. Aquest fet, unit a una magnífica xarxa d’infraestructures logístiques, agilita la comunicació de la nostra ciutat per terra, mar i aire amb els principals centres de negoci a Espanya, Europa i la resta del món. A més, som un pol industrial de referència internacional, així ho demostra l’Estudi d’Àrees Urbanes Funcionals de l’INE al començament de 2021, en què es constava el pes específic de l’ocupació industrial (17,7%) dins de la nostra estructura de treball per sectors.

Confie que troben en aquest espai web una informació útil i atractiva, i siga reflex de la decidida aposta pel desenvolupament industrial. Tenim un ferm compromís amb l’atracció d’inversió i per això bolcarem els esforços humans i econòmics necessaris per a facilitar els tràmits de gestió i instal·lació d’empreses. De la mateixa manera, mostre la nostra predisposició a rebre propostes empresarials i projectes que afavorisquen el desenvolupament socioeconòmic del territori i creen noves oportunitats d’ocupació a la població.

Com a alcalde de Sagunt és una satisfacció poder donar-vos la benvinguda a aquest portal. Aquesta web d’àrees industrials pretén ser un lloc de trobada on les empreses del municipi puguen interactuar, però també té l’objectiu d’actuar com a altaveu de les fortaleses amb les quals compta el nostre territori.

 

Darío Moreno Lerga,

Alcalde de Sagunt